Egry ovi Egry ovi Egry ovi Egry ovi Egry ovi Egry ovi Egry ovi Egry ovi

Hírek

Újrahasznosítható anyagokból rendeztünk kiállítást óvodánk tornatermében.

A gyermekek a szüleikkel és az óvó nénikkel is készíthettek alkotásokat.

Nagyon kreatív és ötletes munkák születtek, melyeket oklevéllel és apró ajándékokkal díjaztunk.

 

 

 

Elnyertük a „Legsportosabb Óvoda” címet!2017. január 27.-én került megrendezésre a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola szervezésében a IV. Euro Family OviOlimpia, melyen óvodánk gyermekei az előkelő első helyezést érték el.
A gyermekek négy versenyszámban indultak:
- 30 méteres „nyuszi vágta” (síkfutás)
- „Árokugrás helyből” (helyből távolugrás)
- „Répahajítás” (kislabda hajítás)
- „Menekülés a róka elől” (200 méteres futás)
Óvodánkat 10 gyermek képviselte: 4 fő a Zsebibaba, 3 fő a Makk Marci, 2 fő a Nefelejcs és 1 fő a Pinokkió csoportból.
Csapatok versenyében a helyből távolugrásban II. helyezést értek el.


Egyéni versenyben a következő gyermekek szereztek érmet:
Szőke Csenge a Zsebibaba csoportból:  - Kislabda hajítás I. helyezett, aranyérem
- Körfutás I. helyezett, aranyérem
- 30 méteres futás II. helyezett, ezüstérem
Csenge az OviOlimpián, legeredményesebb lány versenyzőként különdíjat is kapott.

Osváth Benedek a Makk Marci csoportból:- Kislabda hajítás II. helyezett, ezüstérem

Horváth Regina a Zsebibaba csoportból:- Körfutás III. helyezett, bronzérem

Gratulálunk Nekik!
Büszkék vagyunk rájuk!

Köszönjük a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyermekek részvételét!

 Pálfi Zoltánné

Mátrai Katalin

Óvodapedagógusok
Lémonné Hudivók Barbara
pedagógiai asszisztens

 

Kiállítás a "Hulladék újrahasznosítása" kiírt pályázat alkotásaiból

Óvodánk tavaly másodízben nyerte el a "zöld óvoda" címet.

Ennek keretében munkaközösségünk pályázatot írt ki, "Hulladék újrahasznosítása" címmel. 

Nagyons sok ötletes, érdekes alkotás született, melyeket a szülők közösen készítettek a gyermekükkel. Miből? Műanyagpalackból, kupakból, WC gurigából, dobozból, tojástartóból...

Az elkészült műveket kiállítottuk az óvoda tornatermében. Minden résztvevő kapott egy kis ajándékot, az első három helyezettet pedig oklevéllel jutalmaztuk.

40 éves Jubileum

Óvodánk megnyitásának 40. évfordulóját 4 napig tartó rendezvénysorozattal ünnepeltük.

Október 19-én, hétfőn a Mosolybirodalom Alapítvány vidám programokkal érkezett az óvodába. A gyermekek arcfestésen vehettek részt, ugrálóvárakban játszhattak, és próbára tehették ügyességüket népi fejlesztő játékok kipróbálása során.

Délután az óvodapedagógusok részére szakmai program keretében Gergely Ildikó testnevelési játékokat tanított a jelen levőknek.

Október 20-án, kedden az óvoda Bábjáték munkaközössége vidám előadással lepte meg a gyermekeket: a 2 kicsi bocs meg a róka c. mese igazán elkápráztatta a közönséget.

Október 21-én, szerdán fergeteges táncházba gyűlt össze az óvoda apraja- nagyja. Vastag Ricsi bácsi vezetésével együtt táncolt, ünnepelt az egész közösség.

A program végére megérkeztek a születésnap elengedhetlen kellékei: a torták. A sok gyertya és tűzijáték ámulatba ejtett minden apróságot.

Október 22-én, csütörtökön nevelés nélküli munkanap keretében délelőtt szakmai előadásra hívtuk az érdeklődő szülőket. Dr. Prevics Erzsébet klinikus szakpszichológus, pszichoterapueta a gyermekkori p Jubileumi szichés tünetek hátteréről beszélt. 

Délután Jubilemi Gálaműsorra vártuk meghívott vendégeinket. A gálaműsoron volt Egry Úti Óvodások szerepeltek. Nagyon színvonalas, hangulatos, sokszínű műsort láthattak vendégeink.

A Veszprém TV felvételét a jubileumi ünnepségünkről az alábbi linken megtekintheti:

 

Őszi német nemzetiségi ünnepeink az óvodában

Idén ősszel sem maradhatott el a 3 német nemzetiségi csoport hagyományörző ünnepségei.

2015. októberében kezdtük el a rendezvénysorozatot. a Terményünneppel. A termések, őszi gyümölcsök, zöldségek betakarítását ünnepeltük meg. Az ünnepséget megelőző napokban már az óvodásokkal ráhangolódtunk az eseményre. Megbeszéltük az őszi gyümölcsököet, zöldségeket. Megismerettük velük a termények feldolgozásának, tartósításának módjait. Salátát készítettünk, megkóstolták a befőttet, mustot, mazsolát, savanyúságot, lekvárt, és szörpöt. A témához kapcsolódó énekekkel, versekkel tettük hangulatossabbá a programot, és elkészítettük a dekorációt is.

Terményünnepen rövid énekes, táncos műsorral kedveskedtünk a meghívott vendégeinknek, a H.Botev Általános Iskola elsőseinek, ill. az óvoda többi csoportjaiba járó gyermekeknek. A műsor után mindenkit megvendégeltünk sült almával, sütőtökkel, diós süteménnyel, melyeket közösen a német nemzetiségi csoportokba járó gyermekekkel készítettünk el.

Az ünnepség előtti napon családi kézműves játszóházat tartottunk, ahol különböző termésekből, terménybábokat, figurákat, autókat, űrhajókat készítettek a szülők a gyermekeikkel. Kreatív, ötletes munkák készültek, melykből kiállítást is szerveztünk a tornateremben.

                         

     

 

November 11-én Márton lovagról emlékeztünk meg. Családi kézműves játszóházban készítettük el a lámpásokat, amelyekkel felvonultunk Márton napon.

A lámpás felvonulás előtt rövid énekes műsort adtunk elő hegedű kísérettel (Bódiss Erika tanárnő és tanítványai kísérték a gyermekek énekét), majd a kedvelt libakereső játék következett. Minden megszerzett libáért a gyermekek egy darab perecet kaptak ajándékba, és egy pohár meleg teát. Az ünnepségen már hagyományként a szülők által felajánlott és összegyűjtött fruhákat, játékokat átadta az óvodavezető helyettes, Kremó Lászlóné a Családsegítő Szolgálat képviselőjének. Majd elindult a hangulatos lámpás felvonulás hegedű kísérettel. Nagyon jól éreztük magunkat!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek a felajánlásaikat!

    

Tökmagfesztivál

 

A veszprémi Egry Úti Óvodában 2015.szeptember 23-án délelőtt, 53 új

kiscsoportos korú gyermekek részére tökmagfesztivált rendeztek az óvó nénik.

Három csoport- Zsebibaba, Nefelejcs, Ficánka csoport- rövid műsorral készült,

melyet a kis „tökmagok” figyelmesen néztek végig. Egy hangulatos, közös tánc

után, hogy emlékezetes maradjon ez a vidám délelőtt, lufi állatot kaptak

ajándékba az új óvodások.

 

 

Óvodánkból 5 német nemzetiségi óvoda pedagógus vett részt a nyáron, egy németországi továbbképzésen, Ottobeuernban. Az egy hetes intenzív képzésen rengeteg hasznos ötletet kaptak az óvónők, kíválló előadóktól, mint Karin Gnaore, Gisela Walter, und Michael Stürmer- től, amelyeket a munkájuk során alkalmazni tudnak. A német nemzetiségi heti lap a Neue Zeitung is megírta  a továbbképzést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MÁRTON NAP

 

Szent Márton legendáját hagyományosan 2014. november 11-én Márton napon lampionos felvonulással ünnepeltük meg az óvoda udvarán.

Az óvodások Márton napi dalokat énekeltek közösen a H.Botev Ált. Iskola elsőseivel, majd a gyermekek által kedvelt libakerső játékunk következett. A megtalált libákért a gyerekek, perecet, teát kaptak ajándékba, melyet elfeztek barátaikkal, szüleikkel, mint Márton lovag osztotta meg köpenyét az álruhás koldussal.

A játék után Bódis Erika hegedűtanárnő és tanítványai hegedű kíséretével felvonultak a résztvevők az óvoda körül a lámpásaikkal, melyet előzőleg közösen készítettek a gyermekek a szüleikkel a családi kézműves  délutánon.

A programon a Családsegítő Szolgálat képviselőjének Kremó Lászlóné óvodavezető helyettes átadta a szülők által felajánlott és összegyűjtött ruhákat, melyet a rászoruló családok közt osztanak szét.

Nagyon kellemes, hangulatos délutánban volt részünk,és örömünkre évről évre egyre többen vesznek részt a rendezvényünkön.

 

 

TERMÉNYÜNNEP

2014. október 15-én, a német nemzetiségi csoportok közös családi kézműves délutánt szerveztek, amely őszi termésekből, természetes alapanyagokból barkácsoltak terménybábokat. Idén is szebbnél- szebb alkotások készültek, melyeket a következő napokban bárki megtekinthetett.

Másnap délelőtt a három nénmet nemzetiségi csoportban nagy készülődés zajlott a terményünnepre: sült almát, tököt, gyümölcsös süteményt, ehető sünit kézítettek a gyermekekkel együtt. Mindezek a tornateremben szépen megterített aztalokra kerültek. A hangulatot egy nagy töklámpás fénye fokozta! Az ünnepi ruhába öltözött résztvevők alkalomhoz illő német dalokat énekeltek, verseltek, majd megkínálták a finomságokkal a vendégeket is. A Botev Iskola két meghívott osztálya és az óvoda csoportjai megtekintette a kiállításunkat is.

 

 

 

 

TÖKMAGAVATÓ

Óvodánk 11 vegyes életkorú csoportjába az idei nevelési évben (2014-15-ben) 69 kiscsoportos kezdte meg az óvodát!

2014.szeptemberében immár 5. éve hagyományosan Tökmagavatóval kedveskedtünk nekik,melyet közös énekléssel kezdtünk: "Kicsi vagyok én...". Ezt követően 3 csoport óvodásai vidám, énekes műsorral köszöntötte a kicsiket.

A vidám nap emlékére minden " tökmag" egy lufi állatot kapott ajándékba.

Így már ők is igazi egry úti óvodások! smiley

 

 

 

 

ITALOS KARTON DOBOZOK GYŰJTÉSI AKCIÓ


2014. májusában véget ért az ITALOS KARTON EGYESÜLÉS országos óvodai- iskolai gyűjtőakciója!


A programban résztvevő intézményeket a gyermekek által szelektíven összegyűjtött italos karton mennyiséggel arányos, kilogrammonként 20 Ft díjazásban részesített az IKSZ. Mindezen felül minden összegyűjtött másfél tonna tejes és gyümölcsleves dobozért 100.000 Ft-os Különdíjban részesülhettek az intézmények.


Óvodánk idén is előkelő helyen végzett az országos összehasonlításban!


1504 kg-ot gyűjtöttünk, amiért 130.080 Ft-ot kaptunk a különdíjjal együtt! 2014. július 1-én, az ünnepélyes díjátadón Baka Éva a szervezet ügyvezető igazgatója személyesen adta át intézményünknek az oklevelet és a szerződést az elnyert összegről.
Munkatársaival egy érdekes és informatív előadást is tartottak a környezetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról az óvodásoknak.

Köszönjük a szülőknek és a gyermekeiknek az aktív részvételt!

 

 

 

APÁK - NAPJA

2014. június 13-án 15.00-tól játékos vetélkedőre hívtuk az óvodába járó gyermekeket és apukájukat.

Az óvodaudvaron megrendezésre kerülő APÁK - NAPJÁN, 7 állomásból álló sportos- és ügyességi feladatokban vehettek részt kicsik és nagyok.

A feladatok során az erőnlétre, a tudásra és a szerencsére egyaránt szüksége volt a résztvevőknek.

A versengésben kimerült apukákat és csemetéiket zsíros kenyérrel és limonádéval kínáltuk.

A szülőknek lehetőségük nyílt a kötetlen beszélgetésre, és egy tartalmas, vidám délután eltöltésére.

Eredmények:

  • Legtöbb résztvevő: Ficánka csoport
  • I. helyezet: Király Tamás, Nefelejcs csoport
  • II. helyezet: Sámpár Zoltán, Zsebibaba csoport
  • III. helyezet: Horváth Tibor, Zsebibaba csoport
  • Totó 13 + 1: Kiss Tamás, Zsebibaba csoport 

 

 

 

 

Nagycsoportosok közös búcsúzója

"Hej, óvoda, óvoda! Ég veled, te kacsalábon forgó ékes palota!" 
2014. május 28-án elballagtak az óvoda nagycsoportosai. Akik sikeresen kiállták a három próbát, az ügyeskedést, a törpölést, a kincskeresést. Mosolygós arcocskát kaptak a menetlevelükbe, ezzel is jelezve, hogy felkészülten várják az iskolát.
A gyermekek számára a délelőtt fénypontja a csoport logókkal ellátott héliumos lufik felengedése volt. Izgatottan figyelték, merre fújja őket a szél.
Sajnos a közeledő vihar miatt, a ballagást és a virágokkal feldíszített 6-os számon való átbújást már a tornateremben kellett megtartanunk. Ági néni, óvodavezető vezetésével, szorgos méhecskés ceruzával a kézben, énekkel kísérve körbejárhatták még egyszer az óvoda épületét.
A színes programok maradandó élményt nyújtottak a leendő elsősöknek, akik óvodánkból 100-an kezdik el szeptemberben iskolai tanulmányaikat.

 

 

 

 

    GYERMEKNAP


2014. május 23-án Gyermeknapot tartottunk az Egry Úti óvodásoknak.
A programok már délelőtt elkezdődtek: az óvó nénik előadták a Kis kakas gyémánt fél krajcár című mesejátékot, amely nagy sikert aratott, nagyon tetszett a gyermekeknek a vidám előadás. A mese után Vastag Ricsi bácsival közösen táncoltunk gyermek- és népi játékokat. A nagy mulatság után az óvoda udvarán az aszfaltot színes krétákkal díszítették ki, rajzolták tele vidám mintákkal, virágokkal a gyermekek.
Délután folytatódtak a gyermeknapi programok. Az ovisok ugrálhattak légváron, volt arcfestés, és kézművesedés, ahol karkötőt fűzhettek, hűtő mágnest és szélforgót készíthettek.
A szülők megvendégelték a gyermekeket gyümölccsel, amit jóízűen elfogyasztottak.

      

      

      

      

     

     

     

     

 

 

MÁJUSFA ÁLLÍTÁS

2014. április 30-án került megrendezésre, a már hagyománnyá vált májusfa állítás óvodánkban, amely az idei évben is nagy előkészületekkel járt. A 11 csoport összefogva, óvó nénik és a gyermekek közösen készítették a szebbnél szebb papírvirágokat. Ünnepi díszbe öltöztették a kresz pályát, hogy méltóképpen köszönthessék a tavaszt. Gyönyörű napsütéses időben, virágos arany kapuk alatt átbújva, zeneszóra sorakozott fel az óvoda összes csoportja a májusfa díszítésére. A közösen énekelt tavaszi dalos játékok, s a nemzetiségi csoportok  tánca tette jó hangulatuvá a rendezvényt

 

 

 

 

SZÜLŐI FÓRUM

2014. március 6-án, az Egry Úti Körzeti Óvoda Szülői Fórumot tartott, melyet TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0026 "Egységben az erő - óvodafejlesztés Veszprémben" pályázaton nyert összegből finanszíroztak.

Az előadó: dr. Ignácz Adrienn klinikai szakpszichológus volt.

A téma: Indulatkezelési nehézségek és kezelési lehetőségei óvodáskorban

Az érdekes előadáson az előadó a gyermekek agresszív viselkedéséről és annak kiváltó okairól beszélt, tanácsokat adott a probléma kezelésére.

Majd kérdezhettek a szülők, Adrienn készségesen válaszolt és hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

A fórumon közel 50 szülő vett részt, akiknek köszönjük az aktív részvételt.

 

 

SZÜLŐK- NEVELŐK BÁLJA

TÁNC,ZENE,VACSORA

2014-ben is immár 13. alkalommal megrendezésre került a Szülők- Nevelők Bálja.

2014.március 1-én, szombaton 19.00. kezdettel a Hemo épületében mulatott 135 vendég, és ezzel egyben jótékony célokat is támogatott, hiszen a bál nyereségét az óvoda, a gyermekcsoportokra fordítja.

A jó hangulatú,kellemes szórakozást nyújtó estén lehetőség volt vacsora mellett beszélgetni a pedagógusokkal, megismerkedni egymással, az óvodába járó gyermekek szüleivel.

A vendégeket vacsora után rövid műsorral szórakoztatták az óvoda dolgozói, egy tűztáncot adtak elő. A szülők is készültek egy meglepetés produkcióval, dalokat adtak elő, melyben köszönetet mondtak az óvó nénik munkájának.

Majd tánc és szórakozás következett egészen hajnalig! A jó hangulatról Arany Timi és The Collins gondoskodott!

A szülőktől sok nyereménytárgyat, felajánlásokat (fodrászat, játszóház) kaptunk, amelyek éjfélkor kerültek tombola sorsolásra.

Köszönetet mondunk Mindenkinek, aki részvételével, felajánlásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

Egry Úti Körzeti Óvoda dolgozói

és Szafner Ágnes óvodavezető

 

 

MÁRTON-NAP, ÉS JUBILEUM AZ EGRY ÚTI ÓVODÁBAN

Idén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját óvodánk német nemzetiségi tagozata.

A jubileumi rendezvény lebonyolítását a Márton-napi ünnepségünkhöz kapcsoltuk.

A rendezvénysorozat családi kézműves játszóházzal kezdődött, 2013. nov. 6-án, ahol a Márton-napi felvonuláshoz készítettük el a lámpásokat.

A Márton- napi ünnepséget az időjárás miatt nov.11-ről, nov. 13. 16.00-ra halasztottuk. A lámpás felvonulást az óvodások és az iskolások közös éneklése előzte meg. A dalokat, Bódis Erika és tanítványai hegedűvel kísérték. A már jól ismert "libakereső" játék után a perecosztás következett. Jól esett a hidegben a forró tea gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Már hagyománnyá vált a Márton-napi ruhagyűjtés, amely során a rászoruló családokon segítenek az óvodánkba járó gyermekek szülei. A Márton-napi ünnepségen a ruhák átadásra kerültek a Családsegítő Központ képviselőjének. Ezúton is köszönünk minden felajánlást!

Az estét a közös lámpás felvonulás zárta, mely idén is hangulatos volt.

 

 

 

 

A Jubileumi rendezvényünkre egy kiállítást szerveztünk, melyen régi nemzetiségi dísztárgyakat, ruhákat, használati eszközöket, terítőket mutattunk be. A kiállított tárgyak részben kollégák gyűjteményéből, részben a szülők felajánlásaiból álltak.

A kiállítás megnyitóján meghívott vendégeinknek rövid műsorral kedvesdtek a német nemzetiségi csoportok óvodásai.

Óvodánk vezetője, Szafner Ágnes köszöntőjét, Kremó Lászlóné, óvodavezető helyettes, rövid megemlékezése követte az elmúlt 20 évről. Majd Albert Vendel Úr, a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője fejezte ki jókívánságait, és elismerését a nemzetiségi nevelés és oktatás területén nyújtott magas színvonalú és eredményes munkájáért. A 20 éves évforduló alkalmával emlékplakettel, és oklevéllel méltatta, a német nemzetiségi óvodapedagógusok munkáját.

A gyermekek által bemutatott német dalokat, dalosjátékokat, táncokat a születésnapi torta koronázta meg!

Nagy örömünkre szolgált, hogy a nemzetiségi kiállítást a gyermekek, és a szülők is érdeklődéssel fogadták.

Bízunk benne, hogy a születésnap emlékezetes marad a családok számára. A programunkról TV-felvétel is készült, amely nov. 25-én látható a Veszprém TV Kukkantó című műsorában.

  

 

  

  

  

 

 

 

 

Kedves Szülők!

Pedagógiai Programunkat Egészségfejlesztési Programmal egészítettük ki a Köznevelési Törvény változásainak megfelelően.

Az Egészségfejlesztési Program még hatékonyabb megvalósítása érdekében felvettük a kapcsolatot a VEMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Egészségfejlesztési Osztályával, melynek szakemberei egész évre és minden csoportra kiterjedő prevenciós tevékenységet folytatnak óvodánkban ill. a Nárcisz Tagóvodában  a következő témakörökben:

  • a dohányzás megelőzése
  • a TV hatása
  • egészséges életmód (táplálkozás, mozgás, napirend)
  • mintamenza
  • egészségmegőrzés, betegség megelőzése

Az első irányított "beszélgetés"- a dohányzás megelőzése céljából-, már lezajlott, s azt tapasztaltuk, hogy a gyermekek érdeklődőek, nyitottak,őszinték és aktívak. Van véleményük az adott témával kapcsolatban.

Jó volt hallani, hogy amikor szüleik jöttek értük örömmel újságolták a délelőtt hallottakat!

 

 

TERMÉNYÜNNEP- ERNTENDANKFEST

A 3 német nemzetiségi csoport 2013.okt.17-én tartotta  Terményünnepüket!

A csoportokba járó gyermekek rövid műsorral köszöntötték a vendégeket, a H.Botev Általános Iskola első osztályosait, a volt óvodásainkat, és a többi egry úti óvodást.

Sütöttek almát, tököt,  süteményt, amelyeket a gyermekek örömmel elfogyasztottak.

Az ünnepséget megelőző délután közösen a szülőkkel a családi kézműves játszóházban szebbnél-szebb terménybábokat készítettek,amelyekből kiállítást szerveztek. Mindenki nagy büszkeséggel állította ki a munkáit!

 

 

 

 

Óvodánkba idén szeptemberben 54 új kiscsoportos gyermek érkezett. A gyermekek befogadására vidám hangulatú Tökmagfesztivált rendeztünk.

Tétről egy kedves nagyszülő mind a 11óvodai csoportot meglepték egy-egy óriási, szép sárga tökkel, amelyekből mindenféle mókás töklámpások készültek.

Idén  nagy meglepetés várta kis "Tökmagjainkat", egy kiscsoportos kisfiú apukája vidám bűvészműsorral fogadta őket. Mutatványait minden kisgyermek lenyűgözve figyelte.

A varázslatos produkció hangulatát és a bevonulást az egyik apuka nagyszerű dobszóval színesítette.

 

 

 

 

 

 

 

Szakmai és emberi példamutatás

 


2013. január 27. vasárnap, 12:15 Közéleti hírek

 

Ünnepi műsorral kedveskedtek Noé Antalnénak, azaz Rózsa néninek, az Egry Úti Körzeti Óvoda volt vezetőjének nyugdíjba vonulása alkalmából.

A műsor készítésében többen is részt vettek. Az óvodások, a szülők, a intézmény jelenlegi és volt munkatársai készültek ajándékokkal és egy-egy verssel, dallal, vagy tánccal az elköszönő Rózsa néninek.

Szafner Ágnes, az óvoda jelenlegi vezetője méltatta elődjét kiváló szakmai munkája, elhivatottsága, és emberségessége miatt. Elcsukló hangon emlékeztetett Rózsa néni azon szavaira, amelyek kifejezték gondolkodásmódját: „Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd amit csinálsz! Higgy abban, amit csinálsz !


Baumgartner Lajos, Veszprém önkormányzati képviselője kiemelte, az Egry úti óvoda a város legjobb intézménye, és ezt főleg Noé Antalnénak köszönhetik. Elmondta, reméli, hogy a munka továbbra is hasonlóan magas színvonalon folyik majd. A politikus arra kérte az ünnepeltet, hogy ne búcsúzzon végleg, nyugdíjas éveiben is segítse tanácsaival az óvoda működését.

Lukácsi Márti néni, az intézmény alapítója is felidézte a régi időket. Elmesélte, Rózsa néni pályakezdőként is kitűnt szakszerűségével és emberségével. A rengeteg eredmény, amit az ünnepeltnek köszönhet az óvoda nem fért volna bele napi nyolc órába, tette hozzá.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ját­szva tanul a gyerek

 

2011. december 11.
Az Egry úti körzeti óvodában is elkezdték alkalmazni a „Mozgáskotta” módszert, mely hozzájárul, hogy a mozgás és a sport a gyermekek mindennapjainak meghatározó élményévé váljon.


Noé Antalné óvodavezető az intézmény díszvendégekkel, gyerekekkel és szülőkkel, valamint a média képviselőivel zsúfolásig megtöltött tornaszobájában hangsúlyozta, hogy a mozgásfejlesztő csomag megszerzéséhez sok pénzre volt szükség, melyhez több szülő és a város is segítséget nyújtott. Ezt követően Felker Katalin óvónő elmondta, hogy az Egry úti körzeti óvodában kiemelt feladatként kezelik a mozgás fejlesztését, majd ismertette a Zsebibaba és a Nefelejcs csoport által használt „Mozgáskotta” módszert. – A program lehetőséget ad a fontos tanulási készségek, valamint akár a hiperaktív, magatartászavaros gyermekek fejlesztésére is – tájékoztatott az óvónő.

„A módszer átlépve a testnevelés alapvetően a mozgásszerkezet térbeli jegyeit hangsúlyozó, teljesítménycentrikus szemléletén, a hagyományos sportági mozgásoktatás olykor merev tradícióin, egy új szemléletet érvényesít. A konkrét mozgásos teljesítmény olyan összetett produktuma a gyerekeknek, amelyben a fizikai adottságokon túl, az idegrendszeri információs mozgások, a személyiségszintű kompenzálási folyamatok – mint önszerveződő folyamatok – is különös hangsúlyt nyernek” – olvasható a Magyar Mozgáskotta Módszer honlapján.

A program egy olyan eszköz, amely játékos módon fejleszti a gyerekek képességeit, gondolkodási folyamatait, reakcióidejüket, egymáshoz való alkalmazkodásukat. Azonban nem csak a kiscsoportos korosztály számára ajánlott, így a fiatalok bemutatója végén a felnőttek is kipróbálhatták magukat a játékban – több-kevesebb sikerrel.

Balassa Gergő, vehir.hu
 

Új játék az oviban

– 35 éves jubileumunk alkalmából négyszázezer forintot kaptunk, és arra törekedtünk, hogy minél több játékot tudjunk venni az óvodába járó 310 gyereknek – fogalmazott köszöntőjében Noé Antalné. Az óvodavezető hozzátette, hogy a gyerekek már birtokba is vették az új játékokat, a rugós kék autót, valamint a szintén rugós kacsát és teknőst.

 

 

 

Baumgartner Lajos azt kívánta a gyerekeknek, hogy élvezzék a játékokat, de kérte is őket, vigyázzanak rájuk, hogy az utánuk jövők is használni tudják őket